Laajennusosiot

Matkailuyrityksen varausjärjestelmän perustoiminnallisuutta voi laajentaa seuraavilla laajennusosioilla:

Laivaliittymä:

Laivaliittymän kautta laivan henkilöstö pystyy näkemään risteilyn lipunmyyntitilanteen ja tulostamaan matkustajalistan.  Laivaliittymällä laivan henkilöstö näkee lippuvarausten maksutilanteen ja tarvittaessa pääsee tulostamaan varausvahvistuksen asiakkaan allekirjoitettavaksi laskutusta varten. Yritys antaa laivan henkilöstölle käyttäjätunnuksen ja salasanan laivaliittymän käyttöön.  

Sopimushintojen hallinta:

Sopimushintojen hallinnan avulla asiakas voidaan muuttaa sopimusasiakkaaksi. Tuotteille on sen jälkeen mahdollista määritellä erilliset hinnat sopimusasiakaskohtaisesti. Varausta tehtäessä voidaan sitten käyttää näitä hintoja kyseisille asiakkaille.

Tikon-rajapinta:

Tikon –rajapinta mahdollistaa suoran sähköisen yhteyden TravelNet –varausjärjestelmän ja Tikon –kirjanpitojärjestelmän välillä. Tämän rajapinnan kautta on mahdollista siirtää TravelNet –varausjärjestelmän myyntireskontran laskut suoraan sähköisessä muodossa Tikon kirjapitojärjestelmään.

Markkinointi- ja myyntirajapintojen hallinta:

TravelNet –varausjärjestelmään on toteutettu rajapintoja matkailun markkinointi ja –varausjärjestelmiin. Näiden rajapintojen hallintaan on toteutettu Rajapintojen hallintaosio. Hallintaosiolla asiakas määrittelee käytössään olevien rajapintojen kautta kulkevan tiedon ja kussakin rajapinnassa käytössä olevat yhteyskäytännöt.

Tarjoushintojen hallinta:

Tarjoushintojen hallinta –osiolla käyttäjällä on mahdollisuus asettaa seuraavan tyyppisiä tarjousvaihtoehtoja: (1) Tietylle aikavälille tehtäviä varauksia koskeva tarjoushinta, (2) Tiettynä aikana tehtyjä varauksia koskeva tarjoushinta ja (3) Tietty aika ennen varauksen alkua tehtyjä varauksia koskeva tarjoushinta. Kaikissa vaihtoehdoissa tarjous annetaan %-alennuksena tuotteen hinnasta. Tarjoushinnat määritellään käyttöön varausjärjestelmän puolelle ja/tai online –myynnissä. Online -myynnissä tarjoushinnan lisäksi näytetään myös tuotteen alkuperäinen hinta yliviivattuna.

Login –online:

Login-online –laajennusosio tarjoaa suoran yhteistyön kansainvälisten matkanjärjestäjien ja sopimusyritysten (esim. matkatoimistot) kanssa.  Login-toiminnon avulla yritys voi antaa matkanjärjestäjälle ja sopimusyrityksille käyttäjätunnuksen omaan online-myyntisivustoonsa. Tätä käyttäjätunnusta käyttäen matkanjärjestäjä tai sopimusyritys voi tehdä varauksensa yrityksen tuotteisiin sopimuksen mukaisin hinnoin. Login-online –laajennusosio toteutetaan yrityksen kuluttajille suunnattuun online –myyntisivustoon. Login-online –laajennusosio sisältää sopimushintojen hallintaosion.